Tonijn met Mojo-saus

Tonijn met Mojo-saus

Voor 4 personen:

  • 4 moten tonijn van ca. 175 gr. per stuk
  • 3 tenen knoflook, gehakt of geperst
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel komijn
  • sap van 2 limoenen of 1 sinaasappel en 1 limoen
  • zwarte- en cayennepeper naar smaak
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie

Voorbereiding: 10 minuten
Marineertijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5-10 minuten

  1. Schenk het limoensap over de moten tonijn. Strooi er de knoflook, het zout en de beide pepersoorten over en laat ca. 30 minuten staan. Neem de moten tonijn vervolgens uit de marinade en dep ze droog.
  2. Bestrijk de moten tonijn royaal met olijfolie en schroei ze dan even in de bakpan gedurende een minuut of twee aan iedere kant dicht.
  3. Lepel er de Mojo-saus over en dien heet op.

Mojo-saus:

  • 3-4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 8 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 250 ml mandarijnsap
  • 50 ml limoensap
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • zeezout en zwarte peper naar smaak

Voorbereiding: 5-10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten

  1. Verwarm de knoflookplakjes voorzichtig in de olijfolie tot ze licht goudgeel gekleurd zijn. (ca. 30 sec). Voeg er vervolgens de rest van de ingrediënten aan toe en neem van het vuur.
  2. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en breng zonodig verder op smaak. In de koelkast kan de Mojo-saus circa 3 dagen bewaard worden.

De tonijn kan geserveerd worden met bijvoorbeeld in olijfolie gebakken aardappelen en kikkererwten.