Smakelijke tips

Olijfolie kent heel veel smakelijke toepassingen:

Smakelijk

  • Als u voor vernieuwing in bent, gebruik dan eens olijfolie om uw frieten te bakken. Besprenkel de gebakken frieten daarna met een beetje citroen.
  • Aarzel niet om uw omelet te bakken in een beetje zachte olijfolie en voeg er bijvoorbeeld komijn, wat paprika, wat bieslook aan toe…
  • Voeg wat olijfolie aan het kookwater van pasta of rijst en zij zullen nog lekkerder smaken en niet kleven.
  • Braad vlees en vis en besprenkel ze daarna met een beetje olijfolie.
  • Plet een teentje look in een potje met olijfolie. Plaats het in de koelkast totdat het stijf geworden is. Overheerlijk op een stukje stokbrood samen met wat geitenkaas!
  • Bewaar uw kruiden in olijfolie: gewassen en goed gedroogde basilicum, peterselie, dragon … bewaren heel de winter door in olijfolie.
  • Maak uien minder scherp door ze gedurende 2 à 3 uren te laten weken in wat olijfolie alvorens ze aan uw salade toe te voegen.
  • U kunt restjes kaas (geitenkaas, schimmelkaas of roquefort) in wat olijfolie pletten en ze nadien gebruiken om salades op smaak te brengen.